"Ik dool gewoon rond in de kubusvormige wereld van Van Bakel. Dit labyrint ketst mij alle kanten op. Eindeloos!"
Geloof jij alles wat je ziet? Wat als het blijkt dat zowel illusie, hallucinatie en realiteit als hetzelfde worden waargenomen? Bij het psychische verschijnsel genaamd pareidolie creëren je hersenen een verkeerde waarneming waarbij je vormen en elementen herkent die er eigenlijk niet zijn. Met het bevragen van de begrippen 'echt' en 'onecht' spelen Amber ter Haar en Tamira Boogaard met de kijkers perceptie van de werkelijkheid en ontstaat er een ruimte waarin je eigen invulling kunt geven aan de realiteit van de beelden.
Materiaal: Epson print op aluminiumVeel mensen vergeten om af en toe een moment voor zichzelf te nemen en even op adem te komen. Amber Neef poogt met haar kunst een natuurlijke kalmte over te brengen. Dit doet zij door een samenspel van traditionele en moderne technieken te creëren. In haar werk wil ze, door ambacht en technologie te combineren, de schoonheid van de natuur laten zien en zo mensen een moment van afleiding en rust bieden. Deze schoonheid is deels te vinden in de verschillende patronen en texturen van de natuur.
Het werk “Reliëf” leidt mensen af van de dagelijkse sleur. Het werk haalt een kinderlijke nieuwsgierigheid naar boven door alle hoekjes en kiertjes die ontdekt kunnen worden.
Alexander van Bakel creëert een eigen rationeel zonnestelsel. Opgebouwd uit kubusvormige standaardeenheden. De prints die hieruit voortkomen presenteert hij op lichtbakken die als een soort ramen/portalen fungeren naar deze ratio wereld. Van Bakels werken zijn een soort eindeloze systemen geïnspireerd op de gevangenissen van Piranesi, het zijn digitale gevangenissen waarin de menselijke schaal ontbreekt. Je weet als toeschouwer niet hoe groot jij zelf bent ten opzichte van deze systemen. Het werk gaat ook over controle en de inhumane aspecten van door mensen gecreëerde omgevingen of systemen. Het zou ook over futuristische stedenbouw kunnen gaan en het bouwen zonder zwaartekracht. Van Bakel laat het graag open voor interpretatie.
Materiaal: Print op acrylic gepresenteerd in een lichtbakWeeftechnieken zijn voor Moe Kim een metafoor voor het leven waarbij de scheringdraden staan voor het leven en de inslagdraden voor de dingen die gebeuren. De lengte van haar textiel te zien is als de eindigheid van het leven. Samen met licht-elementen spreekt het textiel over de levensfase waarin zij zich nu bevindt. 2xL Project is een handgeweven muurtextiel dat een representatie is van Moe Kim’s interpretatie van haar levensfases en de symbolische betekenis van licht.
Materiaal: Inslag: combinatie van verschillende garens, kabel, el-draad, Arduino-bord + el-Escudos/basis – mohairJetske Visser en Michiel Martens laten in hun serie spiegels niet alleen een kopie zien van onze omgeving, maar er ontstaat ook een nieuw beeld. Stroken spiegel echoën en laten een verstoord beeld zien van wat we verwachten te zien.
In hun werk zijn zij op zoek naar een moment waarop de kijker niet helemaal begrijpt wat hij ziet. Ze proberen een moment van verwarring en verwondering op te roepen.