Uit de 442 commentaren is de winnaar geworden Ramon Mathijsen. Hij had een commentaar achter gelaten op het werk van Anne-Will:
"Vroeger als kind keek ik al naar hoopjes wasgoed en haalde ik er vormen/objecten uit. Dit werk doet mij hier sterk aan denken. Door het materiaalgebruik en de kleur(en) versterken vormen en werkt het licht erg mooi op het object en geeft het diepte.”
Hoe definieer jij jezelf? De meeste mensen doen dit door middel van externe factoren, zoals een carrière of een kledingstijl. Het ware middelpunt, de persoon zelf, is moeilijker te grijpen. Ook zijn wij vaak meer bezig met het verleden of de toekomst, maar zelden leven we echt in het heden. Joel Blanco gebruikt de enorme donuts, met het lege gat als essentiële eigenschap, als zijn metafoor voor deze observaties. Zo krijgen deze zware, filosofische ideeën een smaakvol karakter, dat ook laat zien dat we het leven niet te serieus hoeven nemen. De objecten zijn een lust voor het oog én voor het lichaam, want: Yes, it’s a donut. You can sit on it!
Materiaal: KunstleerPatrick Dreuning is een echte straat fotograaf en altijd op zoek naar op zichzelf staande beelden. Hij gaat vaak naar plekken waar soms honderden mensen per dag passeren. Maar door routine en gewenning zien mensen vaak de schoonheid niet meer van kleine details. Dreuning probeert mensen er bewust van te maken dat schoonheid overal te vinden is. Zelfs op plekken waar je het in eerste instantie niet zou verwachten. Een vieze, donkere steeg kan met de juiste lichtomstandigheden een inspirerend beeld worden. Dreuning werkt veel met sterke lijnen en contrasten, die vaak het beste naar voren komen in zwart wit.
Materiaal: Foto/polyester printTegenwoordig leven we in een wereld waarin we overspoeld worden door
eindeloze stromen van beeld en media. We consumeren iedere dag met
ongelofelijke snelheid oneindig veel informatie. Nienke Hoed verstilt en abstraheert beelden uit dit online universum, voornamelijk van vlogs. Vervolgens speelt zij met vorm en rest vorm, abstractie en figuratie, materiaal en kleur. Het maken van haar collages is een langdurig proces van sorteren, schuiven en verzamelen van onderdelen.
Geïnspireerd door de fundamentele schilderkunst doet Anne-Will Lufting binnen haar beeldend werk onderzoek naar vorm, kleur, lijn, formaat en materiaal. Het materiaal wordt vervormd, geplooid en beschilderd waardoor perfectie en imperfectie vechten om schoonheid. Leer of bisonyl buigt op eigen wijze onder bepaalde hoeken goed of juist niet, waardoor eigenzinnige plooien ontstaan. Wanneer het materiaal om het object is aangebracht, wordt het met verf beschilderd in twee contrasterende kleuren. In combinatie met het glimmende oppervlak ontstaat een spel van aantrekken en afstoten.
Materiaal: Leer of beschilderd bisonyl