Pouloeuff, waar een expositie staat met verstilde indrukken van de alledaagse realiteit en juist weer de ontvluchting daarvan. Maar ook met een vleugje nostalgie. Bovendien vindt u hier misschien wel de perfecte vriend, waar (desgewenst…) alleen nog maar leven in geblazen hoeft te worden. Hieronder alles over de exposanten!
Kirsten maakt grafische projecten. Grafische technieken zijn gemaakt voor reproductie en Kirsten experimenteert met materialen door te kijken hoe ver zij hiermee kan gaan. Dit proces resulteert in schematisch weergegeven werken. De kleine dingen die gezien worden als imperfectie, maken het materiaal en daardoor haar werk uniek. Door de procesmatige benadering van haar werk, zijn alle werken nauw aan elkaar verbonden. Meer over Kirsten.
De schilderijen en tekeningen van Stefan laten zeer fijn gedetailleerde alledaagse straten en landschappen zien. Vaak door velen over het hoofd gezien of genegeerd, tonen deze gebieden een lappendeken van vergane glorie. Maar tegelijkertijd de hedendaagse realiteit. Bleekrode werkt ze uit tot stillevens waarin hijzelf als kunstenaar de onzichtbare toeschouwer is. De rode draad door zijn tekeningen van pen en inkt zijn die van perspectief en architectuur. In zijn schilderijen worden licht, ruimte en architectuur bijeen gebracht. Het resultaat zijn verstilde indrukken die soms het sublieme benadrukken van een wereld die voor ons allen de alledaagse realiteit vormt. Meer over Stefan.
De sieraden van Malou Paul kenmerken zich door een nostalgisch gevoel. Enerzijds wordt dit bereikt door het (her)gebruik van materialen, zoals oude deurknoppen, (oud) zink, oude ansichtkaarten, wol, gecombineerd met edele metalen. Anderzijds door de inspiratiebronnen, zoals rouwsieraden, victoriaanse sieraden en klederdrachten. Ook de natuur, in al zijn verschijningsvormen, is een onuitputtelijke inspiratiebron voor prachtige vormen en kleuren. Samen zorgt dit ervoor dat de sieraden van Malou Paul een stukje geschiedenis in zich meedragen. De sieraden zien er geleefd uit, elk met zijn eigen verhaal. Daarnaast blijft het experimenteren met materialen belangrijk, als ook het zoeken naar nieuwe vormen. Het ultieme doel blijft een interessant sieraad maken, zonder ‘overthinking’. Meer over Malou.
'90% van mijn leven speelt zich af in mijn eigen hoofd'. Met deze werktitel heeft Brenda zichzelf de vrijheid en rijkdom geschonken om af te dwalen in haar eigen beleving. Om zo, zonder enige restrictie, haar eigen absurde gedachten weer te geven in collages van tekeningen en foto’s. Bij het waarnemen van haar leven vallen beelden uiteen in een patroon. Nutteloos en laveloos. Samen vormen ze de basis van haar werk. Ze schetsen de tweedeling van waarneming en denken, van een incident in een lange saaie dag. De beleving versus de realiteit. Het is haar verhaal op haar manier. Het contrast van de werkelijkheid en de ontvluchting ervan. Meer over Brenda.
Tijdens deze expositie worden er werken geëxposeerd van 3 eindexamen kandidaten 2013 van de Design Academy Eindhoven.
Matthias Borowski laat met het ruimtelijk werk The Importance of the Obvious de karakteristieke eigenschappen van materialen zien en vertaald dit naar snoepjes en bonbons. Regina Mol heeft met haar tas Traveling Cat een aangenaam vervoersmogelijkheid ontworpen voor kat en baasje. Met het werk A.A.D., Artificial Atmosphere Design, heeft Bart Eysink Smeets de perfecte vriend ontworpen. A.A.D. lacht altijd, is een goede luisteraar en gemakkelijk schoon te houden. De toeschouwer hoeft hem alleen nog maar leven in te blazen.