Van 28 juni tot en met 6 oktober exposeren vijf jonge kunstenaars in Galerie Pouloeuff. Allemaal werken ze in hun eigen stijl maar wat hen bindt is verf. In traditionele en hedendaagse experimentele technieken ‘schilderen’ ze hun voorstellingen. Met de verfkwast, de camera, de muis en als een chemicus gaan de kunstenaars te werk.
Bonnie Séverien
Bonnie volgde haar opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Ze exposeert succesvol haar schilderijen op kunstbeurzen en in galeries. In haar werk staat architectuur en natuur centraal. De Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright is een belangrijke inspiratiebron. Regelmatig zijn de strak vormgegeven gebouwen te herkennen in de schilderijen van Bonnie. Ze neemt de kijker mee naar strak vormgegeven ruimtes waar veel ruimte is voor contrasten tussen vormen en kleuren. Haar atelier kijkt uit op de polder en het is dan ook niet vreemd dat ze geïnspireerd is door de natuur. Bonnie Séverien is al vier keer genomineerd voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst, de prijs voor beeldende kunsten die jaarlijks wordt uitgereikt in het Paleis op de Dam. Ook voor dit jaar is ze weer genomineerd. Bonnie Séverien woont in Heerhugowaard. Meer over Bonnie.
Als kind tekende hij veel. Het is dan ook niet vreemd dat Dominic koos voor het kunstenaarschap. Een grafische opleiding legde de basis voor zijn verdere ontwikkeling. Maar het waren vooral de animatiefilms Transformers en Mask en het computerspel Super Mario die hem inspireerden. Hoewel Dominic digitale kunst maakt gaat hij eerst aan de slag met potlood. De kunstwerken van de Haagse kunstenaar worden gescand en verder bewerkt op de computer. Inmiddels is zijn kennis van de digitale technieken zo groot dat de computer geen geheimen meer voor hem kent. De kunst van dOminic Brown bestaat uit vele lagen. Op de tentoonstelling bij Galerie Pouloeuff zullen vooral portretten zijn te zien. Grote portretten van iconische vrouwen. Dominic werkt op dit moment in Amsterdam. Meer over dOminic.
Met zorg kiest Hanneke Wels haar materialen. Ze gebruikt vooral halfedelstenen als agaath, onyx en jaspis in haar sieraden. De halfedelstenen vervat ze in een setting van kralen. Structuur en kleuren zijn belangrijk. ,,Ik ben opgeleid als coupeuse en was altijd al gefascineerd door de verschillende steken van naald en draad. Het was een familielid die mij attendeerde op de oeroude kralentechniek van de indianen. Ik volgde een workshop in de Verenigde Staten en ik was gegrepen door de patronen en steken.” Haar voorkeur gaat uit naar de kleinste kraal. ,,Hoe fijner hoe beter” is haar devies. Inmiddels heeft Hanneke haar sporen als sieradenontwerpster verdiend. Haar opvallende hals-, ring- en handsieraden worden gedragen door veel vrouwen. Op de jaarlijkse sieradenexpositie in de Westergasfabriek is haar werk te vinden. Hanneke Wels woont in Eemnes. Meer over Hanneke.
Als een chemicus gaat Henk Gieskens te werk. Hij onderzoekt de structuur van de verf. De elasticiteit van verf gaat zover dat hij niet in het platte vlak maar sculpturaal werkt. Drie jaar lang experimenteerde hij met hars, was, pigmenten en chemicaliën om zijn eigen verf ‘ Riesk’ te ontwikkelen. Riesk wordt gegoten op aluminium en glas waar het na een lang drogingsproces voorzichtig wordt afgetrokken. Henk toont objecten en reliëfs. Een speciaal voor de tentoonstelling gemaakte film toont het ingewikkelde proces. Henk groeide op in Naarden maar werkt en woont nu in Londen. Meer over Henk.
Deze jonge fotografe is net afgestudeerd aan de Fotoacademie in Rotterdam. Ze experimenteert volop met fotografische technieken. Hoewel de meeste hedendaagse fotografen zich richten op de digitale technieken kiest Tina voor de analoge camera. Op de tentoonstelling bij Pouloeuff toont ze de serie Holland. Mooie niet alledaagse opnames van ons land genomen met het verrassende oog van een fotograaf. Tina woont en werkt in Den Haag. Meer over Tina.